mac plug

Witamy!

Aby wziąć udział w dyskusji, zaloguj się lub zarejestruj, możesz zalogować się przez swoje konto z facebook'a, twitter'a lub konto google!

Sign In with Twitter Sign In with Google Login with Facebook

Zaloguj się Zarejestruj się

W tej dyskusji

usługi macplug

Mac Book Pro - battery replacement
  • makrybamakryba July 2011 +1 -1
    Szanowni,

w używanym u nas w domu MBP (17'' model 2007) spuchła ostatnio bateria, mniejsza o przyczyny, staneliśmy przed dylematem - kupno nowej (na pewno nie w pl ceny na amazon, szczególnie amerykańskim są dużo bardziej korzystne)
    Pytani czy oferowane tam tzw battery replacement - czyli ogniwa o identycznych parametrach lecz nie brandowane apple są dobrej jakości?
    Różnica w cenie to 50% ceny ogniwa by apple - wiec gra jest warta świeczki
    Macie jakies opinie nt takich produktów?

będę wdzięczny
    makryba
  • pemekscreenpemekscreen July 2011 +1 -1
    zdarza się że są to te same ogniwa, znajomy który kupował nie narzekał, ale znam tylko jeden przypadek.
  • Mac_iekMac_iek September 2011 +1 -1
    ja zakupilem baterie do PoweBook'a przez Allegro w jakiejs firmie z Wroclawia (namiary znalazlem na forum). Dziala dobrze do chwili obecnej.
  • jarjar September 2011 +1 -1
    Swego czasu baterie oferowane przez firmę NuPower
    http://www.newertech.com/products/laptop.php
    bywały oceniane wyżej od oryginalnych baterii Apple. Od roku 2005 mam taką (o powiększonej pojemności 7200 mAh) w moim PB G3 Pismo i nie mam powodów do narzekania. Mam nadzieję iż oferowane obecnie baterie NuPower nie są gorsze od tych dawnych.

Jak zawsze

Jacek A. R.
  • JanuszJanusz October 2011 +1 -1
    W moim MB 2008 też ostatnio spuchła, że już się na leżąco nie dało używać, bo tak od środka napierała na gładzik, że nie pozwalał kursorem operować... Co innego jak sobie stał w Henge Docks obok monitora, wtedy wszystko było niby w porządku. Czemu tak się stało (miała 87 cykli i prawie 90% pojemności) nie wiem - może to była z felernej serii ale objawiło się jej trochę za późno... Strach mnie obleciał co będzie dalej więc kupiłem zamiennik, bo cena oryginalnej mnie odstraszyła: http://allegro.pl/bateria-apple-macbook-13-ma561-a1185-od-reki-i1837983406.html i póki co jest bardzo dobrze - wykazuje nawet większą nieco pojemność. Więc chyba nie warto przepłacać...