mac plug

Witamy!

Aby wziąć udział w dyskusji, zaloguj się lub zarejestruj, możesz zalogować się przez swoje konto z facebook'a, twitter'a lub konto google!

Sign In with Twitter Sign In with Google Login with Facebook

Zaloguj się Zarejestruj się

W tej dyskusji

usługi macplug

Koniec pewnej ery - Dennis Ritchie nie żyje.
  • lfemzwanlfemzwan October 2011 +1 -1
    Dennis Ritchie - jedna z najważniejszych postaci świata komputerów zmarł zapomniany przez wszystkich 12 paźdźiernika 2011 roku.
  • grzegorgrzegor October 2011 +1 -1
    Doskonały inżynier, bardzo skromna osoba unikająca świateł reflektorów ale z Jobsem łączyło ich jedno - fiksacja na punkcie perfekcjonizmu. Wszystkich nieobeznanych ze strukturą systemu na którym pracują pragnę poinformować, że sercem waszego ulubionego systemu operacyjnego jest właśnie zaprojektowany przez Ritchiego system UNIX - to daje właśnie tą stabilną bazę dla warstwy prezentacyjnej z którą macie styczność. Dodatkowo podwalinami do języka Objective-C w którym jest napisana zdecydowana większość aplikacji jest język C tego samego autorstwa.

Świat Apple stracił w październiku - przepraszam za pompatyczność, ale analogia się sama nasuwa - ojca i dziadka.
  • QDSQDS October 2011 +1 -1
    Faktycznie media rozpisują się o nim, dopiero po jego śmierci. Szkoda, że dopiero teraz dowiedziałem się o jego osiągnięciach. Z tego co wyczytałem był to człowiek genialnego umysłu i wielkiej pracowitości. Sam fakt opracowania języka, czy systemu tak bardzo elastycznego, sprawnego w dzisiejszych realiach jest fenomenalne.

ps. czy szablon tego forum automatycznie zmienia duże litery na początku zdania w małe?
    To ficzer czy bug?
  • grzegorgrzegor October 2011 +1 -1
    Ficzer, choć może od strony estetycznej jakoś uzasadniony (kwestia gustu) to od praktyczniej i hmm „honorowej” chyba nie do końca przemyślany. Już wyjaśniam.

Praktyczna strona - przed chwilą 10 min zastanawiałem się czemu wklejonego linka do screena nie pokazuje a po kliknięciu wyświetla błąd. Okazuje się, że mimo, że dla linków zachowuje rozróżnienie, to operacja CMD+V od razu wywołuje zamianę wielkich liter na małe :/

„Honorowa” (nie wiem czy określenie adekwatne) - jak ktoś czytał „Chłopców z placu broni” to pamięta pewnie, że napisanie nazwiska Nemeczka z małej litery miało być największym dyshonorem jaki mógł go spotkać. Tak mi się to wryło, że od podstawówki mam poważne opory przed pisaniem jakichkolwiek nazwisk z małej litery. A już najsmutniej mi jak widzę gdy nazwiska zmarłych są w ten sposób tu automatycznie zrównywane grafologicznie z wyrazami jak olej, koń czy wiaderko :/