jestem ciekawy statystyk tego forum, ale chyba jest kiepsko, używamy zbyt literackiego języka ? nie ma pokemonów w topie ? a może to ten layout ?
co do tematu, ile minut używacie dziennie tel. oprócz dzwonienia ? ja może kilka minut i nie codziennie, zdecydowanie czułbym się dziwnie wydając 3 tys. zł. na telefon.
dlatego pisałem na temat tego telefonu, miałem nadzieję że ktoś po raz kolejny napisze dlaczego iphone, ale jak inni nie to ja mogę napisać,
- jeśli ktoś używa osx będzie mu łatwiej przenieść dane itp. - design, wygląd podporządkowany funkcjonalności, idee Dieter'a Rams'a po raz kolejny świetnie wdrożone przez Apple - interface dotykowy, nigdzie nie działa tak dobrze jak w iphone, telefon bardzo przyjemny w użytkowaniu - dużo aplikacji, nawet jeśli większość to zabawki
to były plusy, teraz minusy:
- kłopotliwa publikacja aplikacji - zamknięty system, platforma używana tylko przez Apple - cena
- interface dotykowy, nigdzie nie działa tak dobrze jak w iphone
Działa, działa - ostatnio miałem w rękach Nokia Lumię z Windows Phone 7.5 i przyznam, że się miło zaskoczyłem. System naprawdę dobrze rozwiązany i estetyczny, responsywność ekranu i płynność wszystkiego taka sama jak na moim iphone 4. Choć oczywiście przez pierwsze 2-3 lata panowania iphone na rynku to inni do pięt nie dorównywali w tych kwestiach.